marielleinpalermo.reismee.nl

Geweldig, lekker en chaos

Buon giorno!

Daar zit ik dan op mijn studentenkamer met m'n laptopje op schoot, in bed met een kop thee ernaast. De eerste 10 dagen zijn voorbij gevlogen door alles wat we al beleefd hebben. Ik zou ze kunnen samenvatten, zoals de titel misschien al verklapte, in deze drie woorden: geweldig, lekker en chaos.

Toen we vrijdagavond aankwamen op Palermo Airport kon het feest beginnen. In de zogeheten shared taxiwerden we naar ons nieuwe huisje gereden. Buiten stond de co-verhuurder van de airbnb en hij leidde ons, via drie smalle trappen, met 20 kg bagage naar boven. Het zag er allemaal netjes en schoon uit, dus daar waren we blij mee. Hij wilde ons wat dingetjes uitleggen, maar er was één probleempje: de beste man sprak geen Engels. Met wat handen- en voetenwerk en Google Translate als beste vriend, hebben we ons gered. Na een heerlijke eerste nacht hebben we zaterdag en zondag de stad verkend samen met twee jongens van Windesheim. Met alle mooie gebouwen, typisch Italiaanse straatjes en de tranquilo sferen, kan ik wel stellen dat ik nu al verliefd ben op deze prachtige stad.

Zaterdagavond hadden we een zogeheten "Coronavino Welcome Dinner"met andere internationale studenten en wat locals. Hier konden we de Siciliaanse keuken meteen op de proef stellen. Met croquettes, capanata en pasta alla norma werd onze inwendige mens erg goed verzorgd. Zo hadden we een goede bodem voor onze eerste stapavond. Wat we alleen niet verwachtten, was dat iedereen hier buiten een feestje bouwt. In plaats van de hele avond dansen in een kroeg of discotheek, koop je hier je drankje bij de bar, dan wel in een klein supermarktje, en feest je aan het begin van de avond op het plein "Sant'Anna". Na een uurtje of 2 ga je door naar de uitgaansstrip van Palermo: Vucciria. Hier kan je nog de nodige danspasjes wagen tot de zon opkomt en waan je je in heerlijke reggaeton muziek. Zondagavond was het iets rustiger en hebben we met een groepje studenten el classicogekeken in het café "Wanderlust".

Maandag was een tranquilo dagje en aan het eind van de middag hadden we een, door het Erasmus Student Network georganiseerde, city tour. Zo hoorden we ook eens wat achtergrondinformatie over alle mooie gebouwen die we in het weekend zelf al hadden ontdekt. Daarnaast zagen we ook nog wel wat nieuwe dingen. Zo liepen we over de Ballaro Market:dé plek om al je verse producten in te kopen voor een paar euro's. Ook de urban streets met typerende locals werden niet overgeslagen.

Dinsdag hebben we samen met andere Erasmus studenten uit o.a. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zelf een tripje georganiseerd naar Cefalú. Een klein plaatsje ten oosten van Palermo met 14.000 inwoners. Met Trenitalia stonden we binnen 45 minuten op Cefalú centraal. Na een heerlijke cappuccino zijn we meteen doorgelopen naar 'La Rocca'. Een enorme berg kalksteen die na de beklimming werd beloond met prachtige uitzichten op de stad en de kathedraal. Na deze inspanning hebben we onszelf beloond met Aperol Spritz en een Italiaanse panini. Al met al een superleuke dag en kan ik iedereen aanraden om een kijkje te nemen in dit schilderachtige plaatsje.

Woensdag hebben we onszelf 'ingecheckt' bij de International Office van de universiteit. Daarna hebben we twee nieuwe Siciliaanse culinaire hoogstandjes geproefd: de cannolo en de arancina. Cannoli zijn gerolde koekjes die gevuld zijn met ricotta, een beetje chocolade en gekonfijte sinaasappel. Arancini zijn gevulde rijstballetjes die zijn bestrooid met paneermeel en vervolgens worden gefrituurd (buikpijn!!!). Er kunnen twee veelvoorkomende vullingen worden onderscheiden: met meat of met ham en kaas. Naast deze twee traditionele recepten zijn er vele andere soorten, zoals met spinazie&mozzarella of met groenten. 's Avonds hadden we een pub crawlmet een stuk of 100 mensen van verschillende internationaliteiten. Je raadt het al: een nét iets te gezellige avond met corona biertjes en een pizzabroodje onderweg naar huis rond 3 uur.

Donderdag was een verhuisdag, want ja mensen, we zijn nu al verhuisd. Onze airbnb was te ver lopen vanaf het centrum en de universiteit (25 en 50 minuten). Doordat we al veel mensen kenden na een paar dagen hadden we gauw een nieuw plekje gevonden mídden in het centrum. We hebben een gezellig meidenhuis met een Spaanse, Jordaanse, Franse en Poolse. Hier hebben we beide een grote kamer, dus perfecto. 's Avonds hebben we met vrienden wat gedronken en zijn we bij een jam sessionin een klein cafeetje geweest. Hier zongen en speelden locals allerlei soorten liedjes, zelfs een Engelstalige cover van het welbekende 'Het is een nacht'. Een erg gezellige avond dus.

Vrijdag was het tijd voor een sportdag: voetbal en volleybal met ook weer internationals. Met een zonnetje en een aangename 18 graden een perfect dagje als het aan mij ligt. 's Avonds was het opnieuw tijd voor een feestje: dit keer in ons eigen huis met onze eigen vrienden, maar ook die van de huisgenoten.

Zaterdag en zondag waren rustige dagen: even bijkomen van alle nieuwe indrukken, mensen en feestjes.

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen meenemen in het geweldige, lekkere en chaotische Palermo.

Ciao!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!